Om oss

sonberg

Böcker och papper är livet. Nåja, en ganska stor del av livet i alla fall. Visst är det bra med datorer, de har gjort det enklare och smidigare att producera texter. Det har väl aldrig skrivits så mycket texter som idag.

Men det vi saknar i digitala system är känslan i att hålla i en bok. Är boken tunn eller tjock? Är pärmarna mjuka eller hårda? Bladens tjocklek och struktur? Doften av pappret i en ny bok när vi öppnar den för första gången? Vi gillar att hålla i en penna och fylla de tomma bladen i en anteckningsbok.

Böcker och papper är verkligen inte passé i vår digitala värld. De är den mest innovativa upptäckten och grunden för vår civilisation. Vi älskar ord i alla former och att vända och vrida på dem.

Företaget drivs av oss i familjen Sonberg. Vi finns i Hagby, söder om Kalmar. Vi drivs av en kärlek för böcker, anteckningsböcker och skrivande och detta är grunden för vårt projekt.

Vi står för hela processen själva; från idé till färdig produkt och vi tillverkar produkterna helt för hand. Som utgångspunkt för Notebook Mini, Notebook Pocket och Notebook Large har Midori’s Travelers Notebook varit. Vi anpassade den modellen efter våra önskemål; vi ändrade bland annat format och utseende på fästet för de elastiska banden.

Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat, det är därför vi använder naturmaterial som läder i våra produkter. Men även andra material till våra fodral som ananastextil, Pinatex. Det viktigaste är att det är ett naturmaterial. Sedan är det upptill var och en att välja vad en vill använda.

Lädret vi använder är vegetabiliskt garvat. Vegetabilisk garvning innebär att det bara ämnen från växtriket som används, det är det skonsammaste sättet att garva läder och kallas ibland för naturgarvning.

Lädret är bara garvat och färgat, det naturella lädret är enbart garvat. Lädret har inte utsatts för någon annan behandling än denna. Det har därför sina märken och veck och det är detta som gör materialet unikt.

Vårt ”veganläder” är inte läder från djur eller någon syntetprodukt  utan en textil som huvudsakligen är tillverkad av ananasfibrer. Materialet har nästan samma kvalitet som läder och passar därför att använda på samma sätt som läder traditionellt har gjorts.

Materialet Pinatex® tillverkas av företaget Ananas-Anam Ltd. Pinatex® framställt av bladen från ananasplantan. Pinatex´s ananastextil är helt utan animaliskt innehåll och godkänd av PETA – People for Ethical Treatments of Animals

Elisabeth Forell & Sven-Anders Sonberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.